200 мл овесени ядки
400 мл брашно
1 1/2 ч л бакпулвер
3 яйца
100 мл течна готварска сметана
150 г краве масло
150 г мед
100 мл кокосови стърготини
150 г вишни от компот
Яйцата се разбиват с помощта на миксер. Прибавят се медът, течната сметана и при непрекъснато разбиване се добавя и маслото. Отделно се смесва брашното, овесените ядки, кокосовите стърготини и бакпулвера. Сухата смес се смесва със мократа смес. Разбърква се добре. Вишната се отцежда и се нарязва на половинки. Формата за печене се намаслява и се поръсва със счукани бисквити или галета. Поставя се половината тесто. Изсипват се нарязаните вишни. Покриват се с останалото тесто. Пече се в предварително загрята фурна на 175 С около 50-60 минути. Кексът се оставя да изстине във формата, след което се изважда.