Кекс с Глазура
7 Април 2018
24336
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Продукти
3 ч.ч. брашно тип 400 Сладкар Топаз Мел
3 яйца,
1 и 1/2 ч.ч захар,
1/2 ч.ч олио,
1ч.ч прясно мляко,
1ч.л ванилия,
1ч.л бакпулвер,
5 с.л какао,
2 с.л течна сметана,
100гр маскарпоне или крема сирене,
8 с.л пудра захар
Начин на приготвяне
Разбиват се яйцата и захарта до побелянане.
Добавят се олиото, брашното, прясното мляко, ванилията и бакпулверът. Сместа се разбива много добре.
Тестото се разделя на две. В едната част се изсипва какаото, добавят се 2 с.л. прясно мляко и се разбърква. Формата за кекс се намазва с олио и се поръсва с брашно. В нея се изсипва бялото кексово тесто. Върху него се изсипва кафявото тесто, като целта е то да се излее в средата на бялото и да обиколи формата.Торти
Тестото се разделя на две. В едната част се изсипва какаото, добавят се 2 с.л. прясно мляко и се разбърква. Формата за кекс се намазва с олио и се поръсва с брашно. В нея се изсипва бялото кексово тесто. Върху него се изсипва кафявото тесто, като целта е то да се излее в средата на бялото и да обиколи формата.
Кексът се пече при 180°С за 40 минути.
След като е готов, кексът се оставя за кратко да се охлади, а след това се намадва с глазурата, получена от разбърканите маскарпоне /или крема сирене, течна сметана и пудра захар. По желание десерта се декорира със сушени плодове и ядки.
За първи път в България Ви представяме Брашно тип 400 Сладкар. Това е много бяло и много фино брашно с отлични хлебопекарни качества. Подходящо за:
Торти
Пайове
Кексове
Бял хляб
И малки специални обогатени хлебчета
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари