Разбира се, това е рецепта за онези, които направиха огромно количество мармалади и конфитюри миналата година. Нямахте време да изядете всичките тези неща, а вече има пресни плодове. Не се обезсърчавайте и вижте този страхотен кекс, който се приготвя точно с тях ! Тази рецепта дори не е необходимо да се записва, тя е толкова проста. Освен това сладкишите ще ви харесат толкова много, че ще ги готвите, ако не всеки ден, то няколко пъти седмично със сигурност. Освен това кексът със сладко е истинска находка за любителите на чая и кафето
Съставки
Яйца 2 бр.
Захар 50 гр
Ванилова захар 8 g
Мляко 50 мл
Слънчогледово олио 50 мл
Бакпулвер 16 g
Масло 20 g
Пшенично брашно 100 g
Сладко от кайсии по васш вкус
Кокосови стърготини по ваш вкус
Подготовка
Смесете добре яйцата със захарта и ваниловата захар
Налейте мляко и разбъркайте. Добавете растително олио и разбъркайте отново.
Добавете брашно, разбъркайте до гладка смес. Пресейте бакпулвера и разбъркайте съставките отново до гладка смес.
Намажете формата за кекс с олио, леко поръсете с брашно и изсипете върху част от тестото
Разпределете сладкото равномерно и покрийте с останалото тесто. Печете тортата половин час във фурната, предварително загрята до 180 ° C.
Намажете горната част на съда за печене със сладко и поръсете с кокос.
Сладкото може да бъде заменено с не много течен конфютюр или дори пресни плодове. Първо ги изплакнете и попийте от излишната влага, поръсете с нишесте. Слагайте да се прави кафето и се пригответе да се насладите на вкусни домашни печива!