6 бр. яйца
1 ч.ч. захар
125 г масло
9 с.л. прясно мляко
1 бр. портокал
250 г фъстъчено масло
2 ч.ч. брашно
120 г фъстъчено масло и пудра захар за глазурата
Отделят се белтъци от жълтъци. Белтъците се разбиват на твърд сняг със захарта. След това се разбиват жълтъците с предварително разтопеното масло и мляко. Добавят се на тънка струйка в белтъците, като се бърка с лъжица. После се слага брашното и се разбърква с лъжица. Най-накрая се слага фъстъченото масло, настъргана портокалова кора и сокът от портокала. Пече се на 150 С, като се проверява с клечка дали се е изпекло. Докато се пече приготвяте глазурата - 120 г фъстъчено масло се смесва с пудра захар и портокалова кора и се разбива с миксеро, докато се получи кремообразна смес (добавете толкова пудра захар, колкото е необходимо, за да стане консистенцията като крем). След като кексът се извади от фурната, върху него се нанася глазурата.