

Мойте Рецепти
230 гр. масло
220 гр. кафява захар
100 гр. обикновена захар
2 яйца
2 пак. ванилова захар
300 гр. брашно
1 ч.л. сода за хляб
1 ч.л. нескафе
1,5 ч.л. сол
230 гр. тъмен шоколад (нарязан на парченца)
сладолед по избор
малко шоколадов сос
малко мед
Загрейте фурната на 190 градуса. В дълбок съд разбийте маслото с двата вида захар до гладка смес, след това добавете яйцата и ваниловата захар, и разбийте още малко.
В отделна купа смесете брашното, нескафето, содата и солта, а след това добавете малко по малко към маслената смес и разбивайте постоянно.
Накрая прибавете парчетата шоколад, разбъркайте бавно с лъжица и разпределете сместа във форма за печене, намазана предварително хубаво с масло или маргарин и поръсена с брашно.
Печете сладкиша около 20-тина минути или докато тестото е готово. Оставете го леко да се охлади (но да е още топло), извадете от формата и нарежете на кубчета.
Всяко кубче поставете в отделна десертна чиния, отгоре сервирайте с топка сладолед и поръсете с малко мед и шоколадов сос.