250 грама пшенично брашно
200 грама извара с масленост 9%
1 чаена лъжица бакпулвер
3 яйца
100 грама краве масло (размекнато)
1 средна тиквичка
3 скилидки чесън
на вкус: стръкчета пресен копър, прясно смлян черен и сол
олио за намазване на съда за печене
Начин на приготвяне:
Разбъркайте изварата с мекото масло, към тях прибавете разбитите с черен пипер и сол яйца.
Тиквичката настържете едро, чесъна намачкайте с помощта на преса, копъра накълцайте ситно. Смесете тези продукти и комбинирайте с изварата.
Накрая добавете брашното, бакпулвера и направете тесто, което сложете в намазнена форма.
Изпечете кекса за около половин час във фурната, която преди това сгорещете при 180 градуса.
Поднесете го, когато се охлади.
Получават се около 10 парчета.
Добър апетит!