500 гр. бекон
2 консерви (225 гр.) кестени
3/4 чаша кафява захар
1 с.л. майонеза
1 ч.л. сос Уорчестър
3/4 чаша кетчуп
Накиснете няколко клечки за зъби в купа с вода. Загрейте фурната на 190 градуса. В зависимост от размера на бекона, нарежете всеки резен на 4-6 по-малки парчета - достатъчно големи, така че да могат да обвият кестена само един път. Увийте всеки кестен и забодете по една клечка за зъби, за да прикрепите бекона. Сложете във фурната за 20 минути върху покрита с хартия за печене тава.
Междувременно смесете кафявата захар, кетчупа, майонезата и соса Уорчестър и ги хомогенизирайте. След 20 минути във фурната извадете кестените от тавата и ги прехвърлете върху хартиени салфетки, за да се попие малко от мазнината. Избършете и тавата от излишната мазнина. Потопете всеки кестен в соса и го върнете в тавичката. Печете още 30 минути, след което време беконът трябва да е хрупкав и приятно зачервен на цвят. Поднесете горещи, по желание с още кетчуп или горчица.