Кефал плакия
22 Декември 2011
17615
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
2 кефала
босилек
магданоз
бахар
черен пипер
2 с. л. червен пипер
1 дафинов лист
1/2 к. ч. олио
1 лимон
1 глава чесън
6-7 домата
8 глави лук
сол
В тиган се наливат олио и 1/2 ч. ч. вода, прибавя се нарязан наедро лук и се задушава, докато омекне. След това се подправя със сол, бахар, дафинов лист, черен и червен пипер.
Доматите и лимонът се нарязват на колелца. Рибата се почиства от перките и главата, нарязва се на филийки и се подрежда в глинен гювеч. Залива се със задушения лук, слагат се доматите, върху тях се подреждат резени лимон.
Ястието се поръсва обилно с нарязан магданоз и босилек, слагат се цели скилидки чесън с обелките, захлупва се и се пече 40-50 минути в умерено загрята фурна.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари