Кехлибарена торта

вход през zajenata.bg
Кехлибарена торта
admin
Добавена от: admin
70290
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Продукти за блата:
5 яйца
250 гр. захар
250 гр. брашно
1 бакпулвер
Орехов крем:
200 мл.л. прясно мляко
2 чаени чаши смлени орехи
50 гр. захар (за карамелизиране)
Перлен крем:
1 пакет краве масло (125 гр.)
100 мл прясно мляко
150 гр. захар

Приготвяне на блата:
Разделят се белтъците от жълтъците. Белтъците заедно със захарта се разбиват на сняг. Прибавят се жълтъците. След това се прибавя брашното заедно с бакпулвера, като разбиването продължава с лъжица. Пече се в намазана с мазнина и поръсена с брашно тавичка в умерена фурна. След като изстине, блатът се разрязва на две части с остър нож или конец.
Приготвяне на ореховия крем:
Карамелизираме захарта, прибавяме млякото и оставяме да заври, докато карамелът се разтопи. Прибавяме орехите, разбъркваме добре и оставяме да изстине.
Приготвяне на перления крем:
Разтваряме захарта в охладеното мляко. Разбиваме маслото с миксер, като капка по капка прибавяме подсладеното мляко.
Смесваме двата крема внимателно като бъркаме с лъжица.
Сглобяване на тортата:
По желание може да сиропираме блатовете със сироп по избор (карамелен или друг). Слепваме тортата с крема и отгоре също я намазваме с него. Украсяваме отгоре със счукан карамел (крокант) и ядки и оставяме да се охлади. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft