Кехлибарени бонбони с карамел и много ядки
4 Февруари 2016
7495
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
От 200 гр. захар, смлените орехи, мармалада, настъргания шоколад и разбитите на сняг белтъци объркайте сместа за тестото. С навлажнени ръце оформете от тестото топки и в средата на всяко топче сложете по една отцедена от сладкото вишна/череша. Отново оформете топката, след това оставете бонбоните в хладилник да изстинат добре.
От останалите 200 гр. захар пригответе течен карамел. Всяко топче набодете на клечка за зъби и потопете в карамела. След това ги поставете в тавичка, намазана с олио, за да се охлади карамелът. Щом разтопената захар се втвърди, прехвърлете бонбоните в хартиени формички.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари