Можете да готвите с всякаква кайма, да добавите различни билки, подправки или кашкавал.
Съставки:
-
мляно месо - 1 кг
-
тиквички - 1 бр.
-
яйце - 1-2 бр.
-
галета - 1 супена лъжица.
-
подправка за месо - 1 ч.л.
-
сол, черен пипер - на вкус
-
копър
Стъпка по стъпка рецепта
Разтрийте тиквички върху едро ренде, сол, изстискайте сока с ръце.
Сложете тиквичките в каймата, добавете ситно нарязан копър, яйце, галета, подправки.
Разбъркайте всичко добре, покрийте купата с кайма и оставете настрана за 15-20 минути, за да накиснете галетата в каймата.
Загрейте тиган с растително масло, оформете котлети и пържете от двете страни до полуготовост.
Потсавете кюфтетата в термоустойчив съд (можете да поставите няколко капки масло на дъното) и поставете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 25-30 минути.
Такива кюфтета могат да се приготвят от всяка кайма, да се добавят различни зеленчуци, подправки или кашкавал. И да, кюфтетата се оказват много сочни! Добър апетит!