Изборът на картофени ястия е наистина значителен, но понякога все пак ни омръзва. Е, днес ви предлагаме да опитате много проста, но наистина вкусна рецепта , приготвяна често от италианските готвачи - картофена торта на тиган . Ще ви трябват буквално шепа продукти и със сигурност ще изненадате членовете на вашето семейство с вашите кулинарни умения! Ето и рецептата за вкусната и хрупкава картофена торта по италиански :
Картофена торта на тиган
Продукти:
1,2 кг картофи
40 г брашно
сол
риган
зехтин
настърган кашкавал
по желание - шунка или някакъв колбас
Приготвяне:
Обелете картофите, нарежете на средно дебели филийки. Добавете 40 г брашно, подправете със сол и риган. Загрейте зехтина в тиган, поставете картофите на няколко слоя, като ги редувате с колбаса (ако използвате, вкусно е и без), притиснете ги добре.
Отгоре налейте малко зехтин, покрийте тигана с капак.
Печете по половин час от двете страни. Когато приключите с печенето, поръсете с настърган кашкавал, изчакайте докато се разтопи и сервирайте.
Да ви е сладко!