Кипърски кюфтенца

вход през zajenata.bg
Кипърски кюфтенца
admin
Добавена от: admin
22408
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг. кайма (говежда, телешка)
4 филии бял хляб без кората 
1 чаша прясно мляко
2 глави червен лук, смлени
2 скилидки чесън, смлян
1/4 чаша ситно накълцан пресен риган
½ ч.л. бахар
1 с.л. сушен риган
1 с.л. винен оцет
шепа пресен или 2 с.л. сух джоджен
2 яйца
сол и черен пипер
брашно за панирането
зехтин/олио за пърженето

Накиснете хляба в млякото. Щом омекне, изстискайте добре, за да се отцеди от течността. В кухненски робот сложете едно от яйцата с лука и чесъна и смелете. Прибавете сместа към каймата, заедно с хляба, джоджена и накълцания пресен риган, другото яйце, сол и черен пипер на вкус, и бахара. Объркайте сместа много добре.
Оставете обърканата кайма в хладилника за половин час или повече. Оформете от нея малки кръгли или овални кюфтенца. 
Оваляйте ги в брашно и изпържете в сгорещен зехтин или олио от всички страни, докато покафенеят добре. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft