1 кг. кайма (говежда, телешка)
4 филии бял хляб без кората
1 чаша прясно мляко
2 глави червен лук, смлени
2 скилидки чесън, смлян
1/4 чаша ситно накълцан пресен риган
½ ч.л. бахар
1 с.л. сушен риган
1 с.л. винен оцет
шепа пресен или 2 с.л. сух джоджен
2 яйца
сол и черен пипер
брашно за панирането
зехтин/олио за пърженето
Накиснете хляба в млякото. Щом омекне, изстискайте добре, за да се отцеди от течността. В кухненски робот сложете едно от яйцата с лука и чесъна и смелете. Прибавете сместа към каймата, заедно с хляба, джоджена и накълцания пресен риган, другото яйце, сол и черен пипер на вкус, и бахара. Объркайте сместа много добре.
Оставете обърканата кайма в хладилника за половин час или повече. Оформете от нея малки кръгли или овални кюфтенца.
Оваляйте ги в брашно и изпържете в сгорещен зехтин или олио от всички страни, докато покафенеят добре.