Кипърски кюфтета: Приятелката ми даде тайната рецепта - с 250 гр.кайма храни 4 гърла!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Кипърски кюфтета: Приятелката ми даде тайната рецепта - с 250 гр.кайма храни 4 гърла!
Кипърски кюфтета: Приятелката ми даде тайната рецепта - с 250 гр.кайма храни 4 гърла!
45414
Кипърски кюфтета: Приятелката ми даде тайната рецепта - с 250 гр.кайма храни 4 гърла!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Една моя стара приятелка ми разкри тази рецепта за кипърски кюфтета , веднага ги приготвих и останах възхитена от вкуса, а и семейството ми много ги хареса. Едва ли някой знае тази рецепта, затова тя я нарича "тайната рецепта", но се радвам да я споделя с вас, защото ястието наистина е на ниво.

Моята приятелка казва, че винаги имате всички продукти вкъщи и дори не ви трябва много месо, за да направите това вкусно домашно ястие. Само от 250 гр. месо ще направите най-вкусните кюфтета, които са и много здравословни, защото са домашни. Опитайте тази рецепта за кипърски кюфтенца , а като гарнитура може да поднесете с пюре, ориз или варени зеленчуци. Ето какво ви трябва:

Кипърски кюфтета

Продукти: 

2-3 картофа (около 500 гр.)

2 глави червен лук

250-300 гр.

кайма

150 гр. галета

1 пакетче бакпулвер

сол

черен пипер

суха подправка (вегета, пикантина)

червен пипер

2 яйца

200 мл газирана вода 

Приготвяне: 

Измийте и обелете картофите. Настържете ги на фината страна на рендето. Картофите се поставят в по-дълбока купа и се посоляват с щипка сол, след което се разбъркват на ръка и се оставят настрана. В друга купа сложете 2 малки глави червен лук, които предварително сте нарязали на ситно.

Добавете каймата към лука. Обикновено слагам 250-300 гр., ако съм купила само 300 гр. слагам всичко, за да не ми остане. Добавете едно пакетче бакпулвер, след това двете яйца, черен пипер, сол, червен пипер, зеленчуци и галета, около 5-7 с.л. Сложих и малко люта чушка. Омесете хубаво.

кайма с галета

Прецедете картофите от излишната вода и разбъркайте всичко, сякаш месите тесто. Залейте сместа с 200 мл газирана вода, след което отново разбъркайте с лъжица и оставете в хладилника за около 1 час. След като изтече времето, ще забележите, че сместа изглежда по-гъста и бухнала от бакпулвера.

смес за кюфтета

Загрейте тиган на котлона с малко олио, след което с лъжица, която ще използвате за мярка, гребете от сместа, след което с мокри ръце оформяйте кюфтетата и ги пускайте в сгорещеното олио да се пържат до зачервяване. Кюфтетата се пържат до готовност от двете страни по няколко минути. Когато хванат коричка от едната страна, след 2-3 минути обърнете от другата.

кюфтета с картофи

След като са готови, кюфтетата се подреждат в чиния, застлана с хартия, за да попие излишната мазнина, и се сервират топли.

кипърски кюфтета

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft