Кисел чесън
11 Юли 2012
104924
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Чесънът се почиства и разделя на скилидки. Накисват се в студена вода за около 15 мин. След това се изваждат и нареждат плътно в буркани. Отгоре се слага копърът (или подправка по желание). Водата се разбърква с оцета и солта, докато солта се разтвори напълно. Саламурата се изсипва върху чесъна и туршията се оставя да ферментира 2 седмици при температура около 20 градуса.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари