Ако харесвате кисели краставички и искате да опитате нещо ново, не пропускайте да направите тази вкусна туршийка . Приготвя се много бързо и лесно, а маринованите краставички по този начин се получават невероятно вкусни, хрупкави и неземно ароматни. Ако обикновените кисели краставички са прозаично удоволствие, то новата рецепта за кисели краставички е чиста доза поезия! Не вярвате? Сега ще се убедите сами - ето рецептата за Кисели краставички в доматен сос :
Кисели краставички в доматен сос
Продукти:
3 кг корнишони
1,5 супени лъжици сол
100 мл оцет
180 г захар
125 мл вода
12 скилидки чесън
250 г кетчуп
250 г пикантен кетчуп
250 мл олио
Приготвяне:
Изсипете водата и оцета в тенджерата. Добавете захар, сол и олиото. Също така добавете 2-та вида кетчуп в тенджерата наведнъж и разбъркайте всичко добре. Получената марината засега оставете настрана.
Заемете се с краставичките. Ако са малко сухи, изсипете ги в студена вода и оставете за 3-4 часа. След такова "къпане" краставичките стават като току-що откъснати. Отрежете краищата им и след това ги разрежете на 4 части. Ако краставиците са големи, ги нарежете на 8 части.
Прехвърлете нарязаните краставици в тенджерата с маринатата и разбъркайте всичко добре. Поставете тенджерата на силен огън и оставете да заври. След това намалете котлона до среден, покрийте тенджерата с капак и варете около 25 минути.
Междувременно нарежете на ситно няколко скилидки чесън или ги изстискайте. Броят зависи от вашия вкус (т.е.
Стерилизирайте буркани и капаци. Всичко, което трябва да направите, е да ги залеете с вряла вода. След това насипете готовите краставички в подготвените буркани заедно със соса. Завийте капаците, обърнете и оставете да се охладят напълно без допълнително опаковане.
Можете да съхранявате краставиците на стайна температура и да ги опитате на следващия ден.
Много са вкусни!