Маринованите кисели краставички с мед и горчица ще се съчетаят добре с всяко месо. Въпреки че са толкова вкусни и самостоятелно поднесени, че се изяждат буквално за миг! Киселите краставички с мед се приготвят бързо и без много проблеми. Те са изключително сочни и хрупкави, и миришат на лято.
Днес ще споделим с вас рецептата за тази вкусна зимнина с краставички . Дори децата могат да ги приготвят!
Кисели краставички с мед и горчица
Продукти:
500 г корнишони
25 мл растително масло
25 мл вода
1 супена лъжица мед
1 супена лъжица дижонска горчица
3 скилидки чесън
1 супена лъжица сол
1 супена лъжица оцет (9%)
40 г копър
1 люта чушка
Приготвяне:
Измийте краставиците, но не ги белете. Нарежете на достатъчно дебели филийки.
Нарежете лютите чушки на малки филийки. Копърът и чесънът се нарязват на ситно.
В дълбока купа смесете краставиците с чушката, копъра и чесъна. Добавете вода и растително масло.
Добавете също оцет, сол, дижонска горчица и мед. Смесете добре.
Покрийте купата с краставичките със стреч фолио и оставете на масата за 1,5 часа. През това време краставиците трябва да се разбъркат 2-3 пъти. След това сложете закуската в хладилника за 2 часа.
Това е всичко - хрупкавата салатка от краставици е готова. Страшно е вкусна!