Кисели печени картофки

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Предястия
Кисели печени картофки
Кисели печени картофки
admin
Добавена от: admin
12189
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

½ кг дребни картофи, нарязани на тънки филийки по дължина
500 мл бял оцет (или 250 мл оцет 250 мл вода за не толкова силен вкус)
Зехтин (студено пресован)
Сол
Черен пипер

В тенджерка сложете парчетата картофи и оцета. Сварете ги, след това намалете температурата и ги задушете, докато станат меки, когато ги набодете с вилица - нужни са около 8 минути. Оставете ги да се охладят около 30 минути. След това ги отцедете и попийте излишната влага с кухненска хартия.
Загрейте фурната на средно висока температура. Подредете картофите в намазнена тавичка на един ред, поръсете с повечко зехтин, сол и черен пипер на вкус и ги сложете да се пекат. Печете, докато станат кафяви на цвят на повърхността - около 7 минути, а след това ги обърнете и печете от другата страна още 5 минути. Сервирайте топли.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft