Кисели краставички в специален сос - хем хрупкат, хем са леко лютички! Идеални за ракийка и филийка:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Кисели краставички в специален сос - хем хрупкат, хем са леко лютички! Идеални за ракийка и филийка:
Кисели краставички в специален сос - хем хрупкат, хем са леко лютички! Идеални за ракийка и филийка:
5279
Кисели краставички в специален сос - хем хрупкат, хем са леко лютички! Идеални за ракийка и филийка:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако харесвате кисели краставички  и искате да опитате нещо ново, не пропускайте да направите тази вкусна туршийка . Приготвя се много бързо и лесно, а маринованите краставички по този начин се получават невероятно вкусни, хрупкави и неземно ароматни. Ако обикновените кисели краставички са прозаично удоволствие, то новата рецепта за кисели краставички е чиста доза поезия! Не вярвате? Сега ще се убедите сами - ето рецептата за Кисели краставички в доматен сос :

Кисели краставички в доматен сос

Продукти:

3 кг корнишони

1,5 супени лъжици сол

100 мл оцет

180 г захар

125 мл вода

12 скилидки чесън

250 г кетчуп

250 г пикантен кетчуп

250 мл олио

Приготвяне:

Изсипете водата и оцета в тенджерата. Добавете захар, сол и олиото. Също така добавете 2-та вида кетчуп в тенджерата наведнъж и разбъркайте всичко добре. Получената марината засега оставете настрана.

марината с кетчуп

Заемете се с краставичките. Ако са малко сухи, изсипете ги в студена вода и оставете за 3-4 часа. След такова "къпане" краставичките стават като току-що откъснати. Отрежете краищата им и след това ги разрежете на 4 части. Ако краставиците са големи, ги нарежете на 8 части.

краставички нарязани

Прехвърлете нарязаните краставици в тенджерата с маринатата и разбъркайте всичко добре. Поставете тенджерата на силен огън и оставете да заври. След това намалете котлона до среден, покрийте тенджерата с капак и варете около 25 минути.

мариновани краставички

Междувременно нарежете на ситно няколко скилидки чесън или ги изстискайте. Броят зависи от вашия вкус (т.е.

можете да поставите по-малко от посоченото в рецептата). След 25 минути сложете чесъна в тенджера с краставици, разбъркайте всичко добре и оставете да къкри под капак за още 10 минути. Забележете колко сок се е появил в тенджерата. Краставиците се задушават не само в маринатата, но и практически в собствения си сок.

кисели краставички в доматен сос

Стерилизирайте буркани и капаци. Всичко, което трябва да направите, е да ги залеете с вряла вода. След това насипете готовите краставички в подготвените буркани заедно със соса. Завийте капаците, обърнете и оставете да се охладят напълно без допълнително опаковане.

кисели краставички нова рецепта

Можете да съхранявате краставиците на стайна температура и да ги опитате на следващия ден.

Много са вкусни!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft