Кисело зеле, което не сте правили досега! Струва си да опитате този начин-В япъте е по-полезно от обикновеното!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Кисело зеле, което не сте правили досега! Струва си да опитате този начин-В япъте е по-полезно от обикновеното!
Кисело зеле, което не сте правили досега! Струва си да опитате този начин-В япъте е по-полезно от...
9986
Кисело зеле, което не сте правили досега! Струва си да опитате този начин-В япъте е по-полезно от обикновеното!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Традиционна за моето семейство е рецептата за кисело зеле с ябълки . За целта трябва да изберете бяло зеле от по-късните сортове без зелени листа, добрее даже кочанът да е леко напукан.

Кисело зеле с ябълки

СЪСТАВКИ:

  • 3 кг зеле
  • 1 голям морков
  • 2-3 жълти или зелени ябълки
  • 3 супени лъжици сол

ПРИГОТВЯНЕ:

  • Нарежете зелето на пръчици, ябълките и морковите обелете и настържете. Посолете. Ако искате ябълките да се усещат в зелето по-добре, трябва да ги нарежете на филийки. Когато баба слагаше зелето в голям съд, поставяше ябълките цели!
  • Разбъркайте добре - непременно с ръце, така че зелето да пусне сок.
  • Напълнете зелето в буркани, добре го натъпчете и оставете бурканите на стайна температура в продължение на 40 часа, за да ферментира.
  • За да бъде зелето бяло и хрупкаво, е необходимо да се осигури ферментационен газ. За да направите това, поставете дървени пръчки в бурканите.
  • След приключване на процеса на ферментация сложете зелето в хладилника. След 2-3 часа можете да го нападнете!
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft