Кисело зеле, което не сте правили досега! Струва си да опитате този начин-В япъте е по-полезно от...
10 Декември 2017
9986
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Традиционна за моето семейство е рецептата за кисело зеле с ябълки . За целта трябва да изберете бяло зеле от по-късните сортове без зелени листа, добрее даже кочанът да е леко напукан.
СЪСТАВКИ:
- 3 кг зеле
- 1 голям морков
- 2-3 жълти или зелени ябълки
- 3 супени лъжици сол
ПРИГОТВЯНЕ:
- Нарежете зелето на пръчици, ябълките и морковите обелете и настържете. Посолете. Ако искате ябълките да се усещат в зелето по-добре, трябва да ги нарежете на филийки. Когато баба слагаше зелето в голям съд, поставяше ябълките цели!
- Разбъркайте добре - непременно с ръце, така че зелето да пусне сок.
- Напълнете зелето в буркани, добре го натъпчете и оставете бурканите на стайна температура в продължение на 40 часа, за да ферментира.
- За да бъде зелето бяло и хрупкаво, е необходимо да се осигури ферментационен газ. За да направите това, поставете дървени пръчки в бурканите.
- След приключване на процеса на ферментация сложете зелето в хладилника. След 2-3 часа можете да го нападнете!
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари