1 глава кисело зеле
1 стръкче праз
350 гр. пушено свинско месо
зелев сок
Запръжка:
1 супена лъжица свинска мас
1 равна супена лъжица брашно
1 супена лъжица червен пипер
1/2 стръкче праз
на вкус - Вегета, черен пипер
Зелето нарежете на парчета и го поставете в тенджера (заделете малко настрана).
Върху зелето поставете нарязания праз, след това -парчетата месо.
Отгоре поставете заделеното зеле.
Залейте със зелев сок, колкото да покрие зелето.
Сложете на котлона и оставете да заври.
След това намалете огъня до тих и оставете да къкри така.
Запръжка:
В тиган на огъня поставете маста да се разтопи.
Прибавете ситно нарязания праз и запържете, докато омекне.
След това добавете брашното.
Щом и брашното се запържи, дръпнете от огъня и добавете червения пипер.
Със запръжката поръсете свареното зеле, добавете Вегета, подправки на вкус и черен пипер, и разбъркайте отново.
Оставете зелето за кратко да поври със запръжката.
Поднесете ястието с люта печена суха чушка и пресен лук. Бързо, лесно, вкусно!