Кисна корите във вода, преди да ги наредя в тавата - става баничка-фантазия! Един кусур няма тая вкусотия:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Кисна корите във вода, преди да ги наредя в тавата - става баничка-фантазия! Един кусур няма тая вкусотия:
Кисна корите във вода, преди да ги наредя в тавата - става баничка-фантазия! Един кусур няма тая...
25391
Кисна корите във вода, преди да ги наредя в тавата - става баничка-фантазия! Един кусур няма тая вкусотия:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Водна баница със сирене - една от най-вкусните, които съм яла! Малко необичаен начин за приготвяне на кори за баница, но определено си заслужава да се опита. Корите имат вкус на домашна юфка.

Ето какво ви трябва:

Водна баница със сирене

Продукти:

За тестото:

  • 4 яйца
  • 3 чаши брашно
  • 1/4 чаша вода със стайна температура
  • 1 чаена лъжичка сол

За плънката:

  • 1 чаша извара (може да използвате и чедър/кашкавал или бяло сирене)
  • нарязан магданоз по желание

За намазване:

  • 125 гр. разтопено масло
  • 60 мл олио

Приготвяне:

1. В по-дълбока купа разбийте яйцата с една чаена лъжичка сол и 50 мл вода, след което постепенно започнете да добавяте брашното.

Ако тестото е прекалено твърдо, трудно ще се разтяга, затова трябва да е меко.

тесто за баница

2. Разделете тестото на части според големината на тавата, в която ще печете баницата. Тъй като имах голям тиган за палачинки, го разделих съответно на 8 топки. Ако тавата ви е малка, можете да направите 10 топки.

топки банично тесто

3. Покрийте тестените топки с торбичка, за да не съхнат, след което ги оставете да починат около 10 минути, за да се разточат по-лесно.

4. Върху набрашнена работна повърхност разточете всяка една от топките на голяма тънка кора. Ако е необходимо се поръсва с брашно или нишесте.

тънки кори за баница

5. Всяка една от корите се запича за кратко в загрят на умерена температура тиган, като палачинките, но този път малко по-кратко, за да останат светли без тъмни петна.

кори за баница в тиган

6. След като запечете за кратко всички кори, напълнете голяма тава с вода, след това пуснете вътре една кора, изчакайте 10-15 секунди, отцедете водата и я сложете в предварително намазнената тава.

кора във вода

Отгоре намажете кората с приблизително 2 супени лъжици мазнина (разтопено масло, смесено с олио).

7. Повторете процедурата с всяка следваща кора. След като сте наредили 4 кори, намажете с плънка, след това наредете останалите 4 кори, всяка потопена във вода и намазана с олио.

водни кори за баница

8. Отгоре се поръсва с останалата мазнина, след което се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса до зачервяване.

баница с масло

9. Обърнете изпечената баница с главата надолу върху дървената дъска и я нарежете.

водна баница

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft