свинско месо – 100 гр.
гъби – китайски сушени 3 бр.
скариди – сурови 100 гр.
пилешки бульон – 1500 мл.
бамбукови филизи – 30 гр.
зелен лук – 3 стръка
захар – 1 с.л.
соев сос - ч..
сос – чили 1.5 ч.л.
оцет – 1.5 с.л.
сусамово олио – 1 с.л.
шери – 2 с.л.
яйца – 1 бр.
нишесте – 1 с.л.
Месото се нарязва на ивици с дължина около 5 см. и заедно със скаридите и бульона се слага в тенджера да заври и се оставя да ври на тих огън 4 - 5 мин.
Гъбите се накисват за 5 мин. във вряща вода и след това се нарязват и се добавят към врящата смес. Прибавят се и всички останали съставки, с изключение на яйцето. Оставя се да заври отново и да ври още 1 - 2 мин.
Тенджерата се сваля котлона и се прибавя бавно разбитото яйце, като се бърка постоянно докато се образуват бели конци от белтъка.
1 лъжица супа се смесва с нишестето и 2 с. л. студена вода и се разбърква добре. Получената смес се добавя към супата като се бърка непрекъснато. Супата отново се оставя да заври за 1 - 2 мин. и се сваля от котлона.