Китайска люто - кисела супа

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Супи
Китайска люто - кисела супа
Китайска люто - кисела супа
admin
Добавена от: admin
14326
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

свинско месо – 100 гр.
гъби – китайски сушени 3 бр.
скариди – сурови 100 гр.
пилешки бульон – 1500 мл.
бамбукови филизи – 30 гр.
зелен лук – 3 стръка
захар – 1 с.л.
соев сос - ч..
сос чили 1.5 ч.л.
оцет – 1.5 с.л.
сусамово олио – 1 с.л.
шери – 2 с.л.
яйца – 1 бр.
нишесте – 1 с.л.

Месото се нарязва на ивици с дължина около 5 см. и заедно със скаридите и бульона се слага в тенджера да заври и се оставя да ври на тих огън 4 - 5 мин.

Гъбите се накисват за 5 мин. във вряща вода и след това се нарязват и се добавят към врящата смес. Прибавят се и всички останали съставки, с изключение на яйцето. Оставя се да заври отново и да ври още 1 - 2 мин.

Тенджерата се сваля котлона и се прибавя бавно разбитото яйце, като се бърка постоянно докато се образуват бели конци от белтъка.

1 лъжица супа се смесва с нишестето и 2 с. л. студена вода и се разбърква добре. Получената смес се добавя към супата като се бърка непрекъснато. Супата отново се оставя да заври за 1 - 2 мин. и се сваля от котлона. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft