2-3 млади царевички (или 100 г царевични зърна)
100 г пилешко месо
1 глава лук или 2 стръка пресен лук
50 г шунка (ситно нарязана)
1 л пилешки бульон
1 с. л. нишесте
1 с. л. десертно вино
1 ч. л. джинджифил
сол
щипка лют пипер
1-2 белтъка
1-2 с. л. прясно мляко
магданоз
див лук
Кипнете пилешкия бульон, прибавете ситно нарязаното пилешко месо (или карантия), след това прибавете и сол, нарязания на кръгчета лук и царевичките на дълги резенчета или царевичните зърна (ако са от консерва ги прибавете чак накрая).
Когато зеленчукът и месото омекнат, сипете ситно нарязаната шунка.
Разтворете нишестето в малко вода и го прибавете в супата, след което добавете и виното, джинджифила, лютия червен пипер, черния пипер, счукания чесън и оставете да ври.
След като супата поври, прибавете разбитите белтъци и млякото и я свалете от огъня.
Сервирайте супата в купички, поръсена с магданоз.