Китайски ориз с яйца и зеленчуци
22 Декември 2011
255824
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Оризът се сварява за около 10-12 минути до полуготовност.
Отцежда се и се измива със студена вода.
Отново се отцежда.
Отделно яйцата се приготвят бъркани.
В тиган се сипва олиото и се добавят нарязаните на ситно чесън и зелен лук, разбърква се и се слагат грахът, царевицата и кълновете.
След 2 минути се добавят оризът и яйцата и отново се разбърква.
Добавят се соевият сос и сол на вкус.
Разпределя се по чинии и ястието се поднася топло, украсено с листа зелен лук и магданоз.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари