Кифли Детелина

вход през zajenata.bg
Кифли Детелина
admin
Добавена от: admin
11310
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

600 гр брашно
яйце
100 мл кисело мляко
200 мл прясно мляко
100 мл олио
2 чаени лъжички сол
1 чаена лъжичка бакпулвер
1 чаена лъжичка захар
1 пакетче суха мая
150-200 гр салам (нарязан на кубчета)
малко сусам, кимион, едра сол
жълтък (за намазване)

Брашното смесете с киселото мляко, прясното мляко, олиото. Добавете яйцето, солта, захарта, бакпулвера и сухата мая и месете, докато се получи фино тесто. Покрийте и оставете на топло да втаса, докато увеличи обема си поне двойно.

Разточете тестото на кора с дебелина 4-5 мм и с кръгла форма изрежете кръгчета. Със същата форма нарежете и салама.

Върху всяко тестено кръгче поставете кръгче салам, а върху него поставете още едно кръгче тесто.

С остър нож разрежете двойните тестени кръгове на осем триъгълника, без да режете средата на тестото. 

При всяка двойка триъгълници завъртете единия надясно, а другия - наляво, и съединете краищата.

Повторете процедурата с останалите триъгълници, така че да се получи формата на детелина.

Всяка детелина намажете с разбито яйце или жълтък и в средата наръсете със сусам, кимион, едра сол или подправка по ваш избор.

Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса около 15-20 минути. Оставете малко да се охладят и ги поднесете топли.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft