Кифли на розички с млечна запарка - ухаят разкошно, топят се в устата:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Кифли на розички с млечна запарка - ухаят разкошно, топят се в устата:
Кифли на розички с млечна запарка - ухаят разкошно, топят се в устата:
6077
Кифли на розички с млечна запарка - ухаят разкошно, топят се в устата:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако се чудите каква да е днешната ви закуска, ние имаме за вас изкусително предложение - уханни и меки кифли-розички (или охлювчета, според това на какво ви приличат) с млечна запарка. Приготвят се лесно, а нежният им вкус ще ви държи "топло" цял ден.

Ето рецептата:

Кифли-розички, запарени с мляко

Продукти:

300 г брашно

3 жълтъка

малко сол

малко настъргана кора

около 100 мл прясно мляко

20 г мая

За плънката:

100 г краве масло

100 г захар

1 ванилова захар

За запарката:

100 мл прясно мляко

1 лъжица захар

Приготвяне:

От изброените съставки се замесва тесто с активирана мая и се оставя да почине 20 минути.

Разточва се кора с дебелина 0,5 см (около 35х35 см), след което се покрива цялата с плънка от разбито масло със захар + ванилова захар.

Навийте на руло и нарежете на парчета с дължина 4 см.

розички от тесто

Подредете розичките в намазнена тава, така че да не се допират. Печете ги в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 30 минути.

тестени охлювчета

Преди края на печенето сложете млякото да заври със захарта, след което, докато е още горещо, залейте всяка розичка. Запечете още малко.

Розите са много красиви топли, но са вкусни и охладени.

кифли розички

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft