Много лесни кифлички. Могат да се приготвят и в постен вариант, ако млякото се замени с вода, а маслото - с маргарин.
В хладкото мляко се разтваря маята, добавят се захарта, солта, олиото и останалите съставки. Най-накрая постепенно се добавя брашното и се замесва средно твърдо тесто. Оставя се да почине 15 - 20 минути. След това се разделя на 4 топки.
Всяка топка се разточва на малка коричка и се нарязва на 10-12 триъгълника. Всеки триъгълник се завива на кифличка. Така се процедира с цялото тесто.
Всяка кифла се поставя върху вилица и с помощта на вилицата се потапя в разтопеното масло. Оставя се да изкапе излишната мазнина, след което кифличките се нареждат в тава и се оставят да втасват 1-2 часа, покрити с чиста кърпа.
Втасалите кифлички се пекат в загрята фурна до зачервяване.