Кифлички-гъсенички - лесни за приготвяне и меки като дунапренче! Стават лесно, изчезват на мига:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Кифлички-гъсенички - лесни за приготвяне и меки като дунапренче! Стават лесно, изчезват на мига:
Кифлички-гъсенички - лесни за приготвяне и меки като дунапренче! Стават лесно, изчезват на мига:
17177
Кифлички-гъсенички - лесни за приготвяне и меки като дунапренче! Стават лесно, изчезват на мига:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Вкусни и меки като дунапрен кифлички! Просто трябва да ги опитате, защото иначе няма да знаете какво изпускате! Ето необходимите продукти за тези Превкусни кифлички-гъсенички :

Превкусни кифлички-гъсенички

Продукти:  

1 кг брашно + -

1,5 кубче прясна мая

2,5 чаени лъжички сол

1 чаена чаша захар

200 мл топла вода

200 мл топло прясно мляко

250 мл олио

2 яйца

1 яйце + малко олио.

* Ако слагате пълнеж, намалете количеството сол на 2 чаени лъжички или 1,5. 

Малко масло или маргарин за намазване на кифличките преди края

Начин на приготвяне:

Сложете млякото и водата в купа, след което разтворете маята вътре. Добавете сол, захар, олио и яйца, разбийте и омесете тестото, като постепенно добавяте брашното. Полученото тесто трябва да е гладко и гладко, и да не лепне по ръцете. Оставете на топло да втаса, докато удвои обема си. Може да го сложите във фурната на 50 градуса, за да втаса по-бързо.

След това премесете тестото и го разделете на по-малки топчета с големината на по-голям орех. Ако желаете, можете да направите и по-големи кифлички.

Всяка топка се разтяга и се нарязва на 5-6 ленти, но не до края (виж снимката).

Завийте кифличките хлабаво и без много натиск, като започнете от неизрязания край (където се слага плънката, ако използвате такава) и получавате формата на гъсеница.

кифличка завиване

Това се повтаря с всички топки тесто.

Подредете кифличките върху тава, застлана с хартия за печене. Оставете да втасат отново, след което намажете с разбито с малко олио яйце.

кифличка гъсеничка

Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса, докато добият приятен цвят, около 30-40 минути.

Малко преди края намажете с масло или маргарин, след което върнете във фурната за още 4-5 минути.

гъсенички кифли

Да ви е сладко!

рецепта кифлички-гъсенички

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft