В пластмасова купа смесете 500 гр. брашно, солта и бакпулвера. Добавете сухата мая и отново смесете всичко добре. Направете кладенче в брашното, изсипете вътре киселото мляко, яйцето и олиото, след което добавете топлото прясно мляко и бъркайте, докато съставките се хомогенизират. Добавете остатъка (100 гр.) от брашно и измесете гладко тесто. Покрийте го с кухненска кърпа и го оставете на топло място за около 1 час. Включете фурната да се загрее на 180 градуса. Покрийте с хартия за печене две големи тави с хартия за печене. Втасалото тесто разточене върху набрашнена повърхност на тънък лист.
С кръгла формичка или чашка изрежете от тестото кръгчета с големината на кръгчетата колбас.
Поставете пред себе си кръг от тестото, покрийте го с кръгче салам и покрийте с втори кръг от тестото.
Оформете в тестото разрези като на снимката, които да завършват на около 2/3 от центъра на кръга, така че да получите осем "триъгълника" (най-лесно е да засечете първо по стрелките на часовника 12, 3, 6 и 9 часа, както след това разрежете по средата между всеки два от разрезите).
Завийте два съседни триъгълника съответно наляво и надясно, така че да се съединят в средата като венчелистче (като на снимката). Повторете с останалите триъгълници, докато получите четирилистна детелина. Най-лесно е да оформите детелините директно върху хартията в тавичката, за да не се развали формата при местенето. Поставяйте ги на разстояние, т.к. се надигат при печенето. Намажете с разбито яйце и по желание поръсете със сусам, ким или мак. Изпечете ги за около 15-20 минути в предварително загрята фурна.