Маята се оставя да шупне с малко мляко (20 гр) и захар. В купа за месене се пресява брашното, добавят се киселото мляко, прясното мляко, олиото, жълтъците, бакпулверът, солта и шупналата мая. Всичко се омесва добре (не трябва да залепва за ръцете, а при необходимост се добавя още от брашното, но така че тестото да бъде меко).
Тестото се разделя на 4 - 5 топки и се оставя да втаса.
Втасалите тестени топки една по една се разточват и нарязват на 8 триъгълника. Пълнят се с извара или сирене, навиват се и се поставят в намаслена тава. Всяка кифличка се намазва с жълтък, поръсва се със сусам и отгоре се поставя парче маргарин. Фурната се включва на 200 С и кифличките се пекат 20-тина минути - до зачервяване (докато чакате фурната да загрее, кифличките ще втасат още малко).
Мерителната чаша в рецептата е от 200 мл.
Кифлички Детска радост
8 Август 2014
136603
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари