Невероятно меки и пухкави кифлички , доста лесни за приготвяне, така че не се колебайте да опитате тази рецепта, дори ако сте начинаещ пекар. Работата с тестото е песен, а резултатът е ароматни и супер пухкави домашни кифлички с вкусен пълнеж:
Меки и пухкави кифлички
Продукти:
250 г брашно
една щипка сол
100 мл прясно мляко
50 г слънчогледово олио
100 г захар
180 г нискомаслена извара
1 чаена лъжичка бакпулвер
ванилия на вкус
Забележка: Всички продукти трябва да са със стайна температура.
За пълнежа:
2 супени лъжици захар
200 г извара
1,5 супени лъжици царевично нишесте
Приготвяне:
Поставете изварата в дълбока купа. Добавете захар, ванилия и разбъркайте, докато масата стане хомогенна. След това налейте млякото и слънчогледовото олио. Разбъркайте отново. Пресейте брашното заедно с бакпулвера и добавете към изварата. Замесете мекото и еластично тесто. Добавете още брашно, ако е необходимо. Поставете тестото покрито за няколко минути в хладилника.
Пригответе пълнежа. Просто съберете всички съставки и разбъркайте добре.
Разточете тестото с дебелина 5 мм и нарежете на правоъгълници. Поставете лъжица пълнеж върху единия ръб на всеки правоъгълник. Навийте. Поставете кифличките върху тавичка, покрита с хартия за печене. Печете на 180 ° около 30-40 минути.
Кифличките могат да се поръсят с пудра захар.