Ароматни, меки и красиви - такива са кифличките, които предлагаме днес:
1. Разтворете маята заедно със захарта и лъжица брашно в хладкото мляко. Оставете да втаса.
2. В брашното добавете солта и олиото.
3. С хладкото мляко и втасалата в него мая омесете тесто, като го удряте в работния плот около 50-тина пъти, за да влезе достатъчно въздух вътре. След това оставете тестото да втаса.
4. Разделете втасалото тесто на топки. Всяко топче разточете на кръг, намажете го с разтопената мазнина, настържете отгоре сирене, поръсете с риган (по желание). Навийте на руло и го нарежете на парчета през еднакво разстояние, но без да прерязвате докрая. Всяко второ резенче завъртете на противоположната страна. Подредете ги в тавичка, намазана с масло.
5. Намажете ги с жълтък и поръсете със сусам и кимион.
6. Щом са оформени кифличките, включете фурната на 200 градуса, изчакайте да се затопли и ги изпечете вътре до зачервяване.
7. Още докато са топли, ги намажете с разтопена мазнина.
Забележка:
Може да използвате и масло, но с мас са най-вкусни.
Може да разточите топките тесто и на правоъгълници, така формата на клавишите ще е по-правилна.