Активирайте маята с 200 мл хладко мляко, захарта и лъжица брашно.
Добавете останалите съставки и омесете меко тесто. Оставете го да удвои обема си, т.е да втаса.
Втасалото тесто разделете на четири топки. В купа смесете разтопената мас (масло, маргарин), жълтъците и брашното, и разбъркайте добре с лъжица.
Всяка топка разточете до размера на чиния и я намажете с разбитата мас.
Така намазаните четири кори оставете да втасват половин час.
След това всяка кора разтеглете върху покривката с ръце равномерно на всички страни.
Тестото се разтяга с ръце, а не с точилка (защото отгоре са покрити с мазнина). Разтеглете възможно по-тънко.
С помощта на покривката навийте кората на руло от едната и от другата страна, така че двете кори да се срещнат в средата. След това разрежете рулата в средата по дължина, за да получите две равни рола.
От рулата изрежете кифлички, подредете ги в намазнена тава.
Оставете ги да втасват около десетина минути, намажете с разбито яйце и поръсете със сусам.
Печете в загрята фурна на 200 градуса, докато не получат красив златист цвят.
Забележка:
Маста може да замените с маргарин и масло. Но намазаните с мас кифлички са изключително меки и пухкави. Може и да се замразят, но когато ги размразявате, ги поставете за малко във фурната -ще получите допълнително хрупкава коричка.