Кифлички меки като памук
30 Юни 2014
179132
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Първо в хладкото мляко размийте захарта, маята и малко брашно. Смесете добре и оставете маята да се активира.
Постепенно в съда с маята добавете всички течни съставки, солта, яйцето, бакпулвера и накрая постепенно - брашното. Омесете мекичко тесто.
Оставете го 15 минути, покрито с кърпа, за да се надигне. Тестото разделете на 6 топки. От всяка топка разточете кора, нарежете на триъгълници и завийте на кифлички. Кифличките подреждайте в намазнена тавичка и ги намажете 1 разбито яйце, след което наръсете със сусам, накиснат за 15 минути във вода. Изпечете кифличките до зачервяване.
Оставете ги да се охладят върху кухненска решетка, като ги покриете с кърпа за 10-тина минути.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари