Само като чуе човек за кифлички и сетивата му се изострят. Започва да му ухае на онази неповторима миризма, характерна само за току що изпечените лакомства, в устата се надпреварват всякакви вкусове.
Ето и какви продукти са ви нужни за да изпълните тази рецепта: половин литър прясно мляко, 6 супени лъжици захар, 3 супени лъжици сол, 80 грама мая, 2 яйца, 3 малки чаши (100 мл) олио, 1 пакетче масло/маргарин, 1 яйце за намазване, 1300 – 1400 гр. брашно, сусам за поръсване.
Да започваме!Рецептата няма грешка! Тези кифлички ще се превърнат в любимото ви сутрешно изкушение Тази рецепта действително няма грешка. Каква рецепта, това е истинско съкровище. Тези кифлички ще се пре…
Първо затоплете малко млякото, не е необходимо да е вряло
Изсипете го в голям съд и добавете маята. Разбъркайте добре. Добавете след това захарта, солта и осем супени лъжици брашно. Оставете съда на топло място за около 20 минути, докато маята хване и шупне. След това прибавете разбитите две яйца, олиото и по-малко започвайте да слагате от пресятото брашно.
Трябва да замесите меко тесто. Когато е готово го разделете на осем части и разточете всяка част на кръгла кора. Кората се нарязва на 8 части (триъгълници) и се завиват кифлички, които се нареждат в тава за печене, намазват се с разбито яйце и се поръсват със сусам. Върху всяка кифличка се поставя по малко масло/маргарин и се пекат на 200 градуса около 15 минути.