Кифлички потопени в масло

вход през zajenata.bg
Кифлички потопени в масло
admin
Добавена от: admin
13116
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
250 мл. хладко прясно мляко
2 супени лъжици захар
1 супена лъжица сол
1/2 кубче мая
1 чаена лъжичка бакпулвер
1/2 лъжичка ракия
50 мл. олио
450 гр. брашно
За потапяне:
150 гр. разтопено масло

Стъпка 1: В хладкото мляко разтворете маята и захарта и оставете да се активира маята, след което добавете солта, олиото и останалите съставки.

Постепенно добавяйте брашно и омесете средно твърдо тесто.

Оставете да втасва 15-20 минути.

Стъпка 2: След това разделете тестото на 2 топки. Всяка топка разточете на малка коричка, нарежете на 10-12 триъгълника. Всеки триъгълник завийте в кифличка.

Така се процедира с цялото тесто.

Стъпка 3: Всяка кифла потопете в разтопено масло. Оставете да изкапе излишното масло и подредете кифличките в тава.

Оставете ги да престоят 1-2 часа.

Просто ги покрийте с чиста кърпа и ги изпечете след 2 часа.

Стъпка 4: Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса около 15 минути или докато се зачервят. След това поднесете със сирене, кисело мляко, домати, или каквото пожелаете.

СЪВЕТ: Кифличките може да се приготвят и постни, ако се заменят млякото и маслото с вода и маргарин.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft