1. Сложете 150 мл сухо мляко (70 гр.) в 500 мл топла вода и прибавете разтопено масло. Пресейте брашното в дълбок съд, добавят маята, захарта, солта, яйцето и топлата вода с млякото и маслото.
2. Омесете меко тесто, като накрая добавите малко разтопено масло, и го оформете на топка. Покрийте съда и го поставете на топло, за да втаса тестото. Оставете го така около 50-60 минути, в зависимост от топлината на помещението. Тестото трябва да нарасне двойно.
3. Когато е добре втасало, леко го премесете върху набрашнен плот. Разточете го на кора с размери 40x45 см, намажете с разтопено масло и нарежете на правоъгълници с размер 7x15 см.
4. Всеки правоъгълник леко разтегнете и навийте на руло, след което подредете кифличките в голяма тава, покрита с хартия за печене. Редете ги на разстояние, защото ще втасат още.
5. Оставете около 30-на минути на топло място. Докато кифлите втасват, загрейте фурната до 200 градуса и печете около двадесет минути, или докато се зачервят добре.
6. Изпечените кифлички извадете и намажете с горещо разтопено масло, след което ги оставете малко да се охладят.
Забележка: По желание, може да направите кифличките с плънка - например сирене, шунка, сладко или шоколад, а може и да ги поръсите със семена по избор (сусам, мак).
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Кифлички пухкави и меки като душица - това ще се превърне в любимата Ви рецепта!
Кифлички пухкави и меки като душица - това ще се превърне в любимата Ви рецепта!
24 Август 2015
156103
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари