За тестото:
850 гр. брашно
1 кубче мая
300 мл прясно мляко
1 чаена лъжичка захар
1 чаена лъжичка сол
4-5 супени лъжици олио
150 мл кисело мляко
2 белтъка
За плънката:
100 гр. сирене (овче)
100 гр. сирене (безсолно) или топено сирене за мазане
2-3 супени лъжици маргарин
1 яйце
Освен това:
2 жълтъка
1 супена лъжица олио
3-4 супени лъжици сусам
малко маргарин
1. Маята се разтваря в малко топло мляко заедно със захарта и 1 чаена лъжичка брашно, и се оставя да шупне (втаса)
2. Белтъка, киселото мляко, прясното мляко, олиото и маята се разбиват с вилица и се добавя брашното, като се замесва постепенно. Омесеното добре тесто се оставя около 40 минути на топло място да втаса, покрито с найлон и кърпа.
3. След това тестото се премесва още веднъж и веднага се разточва на голяма кора - около 50-60 см, която се разрязва на 24 триъгълника.
4. На всеки от тях се поставя по малко от плънката (която е предварително подготвена - разбийте яйцата с маргарина и вътре натрошете сиренето).
5. При поставяне на плънката леко разтегляйте с ръце триъгълниците, така че да станат още малко по-тънки. Навийте на рулца и ги подредете в тава за печене.
6. Оставете ги да втасат около 20-30 минути.
7. Намажете кифличките с разбитите с олиото жълтъци, поръсете със сусам и всяка кифличка покрийте с малко парче маргарин.
7. Печете на 180 градуса в предварително загрята фурна около 20 мин.