3/4 кофичка кисело мляко
3/4 ч.л. сода
1 ч.л. сол
150-200 мл олио
брашно колкото поеме за средно твърдо тесто, което да може да се разточи без да залепне.
Съставките се смесват по реда, в който са написани. Тестото се разточва на средно тънък, кръгъл, лист. Разрязва се като пица, в широката част се поставя плънката и се навива към тясната част. Кифличките се подреждат в намазнена и набрашнена тава и се намазват с жълтък/яйце, за блясък. Пекат се в предварително загрята на 210-220 С фурна до зачервяване.
Могат да се приготвят както със солена (например сирене и яйце, яйце и колбас, сирене и колбас, плънка пица и пр.), така и със сладка (например сладко от сливи, вишни, череши, ягоди и т.н., течен шоколад) плънка. Ако ги приготвяте със сладко, преди пъхането във фурната наръсете обилно с кафява или обикновена захар.