В хладкото мляко се поставят захарта, маята и малко брашно.
Оставя се маята да се активира, след което последователно се добавят първо течните съставки, а след това ‐ брашното.
От продуктите се замесва по‐мекичко тесто. Покрива се с чиста кърпа и се оставя да втаса 20 минути. След това се разделя на 5 топки.
Всяка се разточва на малка коричка с диаметър 20 см. Подреждат се една върху друга, като при това се намазват с разтопеното масло ‐ всички, с изключение на най‐ горната.
Върху леко набрашнен плот от купчинката малки кори се разточва една голяма и тънка кора. С помощта на специален инструмент (тип валяк с нарези) се режат ленти, които след това се навиват на кифлички. Получава се много интересна дантелена повърхност.
Така се постъпва с цялото тесто.
Готовите кифлички се подреждат в тава, оставят се да втасат 20 минути, намазват се с разбитото яйце и се пекат около 25 минути на 200 градуса.
Ако нямате специален инструмент, нарежете тестото на форми по желание.