Загрейте малко количество от млякото до умерена температура (около 50 мл). Махнете го от котлона и в него добавете 1 чаена лъжичка захар, 1 чаена лъжичка брашно и прясната мая, така че да се разтвори. Внимавайте млякото да е умерено топло, не много горещо, за да се активира маята. В противен случай кифличките няма да получат желания вкус и външен вид.
След като маята шупне достатъчно, загрейте и оставащото мляко, отново на умерена температура, и в по-дълбок съд добавете всички съставки за тестото: загрятото мляко, втасалата мая, солта, олиото и брашното, и месете, докато се получи хомогенно тесто. Ако при месенето видите, че има повече течност от необходимото, не се колебайте да добавите още малко от брашното. След като тестото е измесено, покрийте съда с кухненска кърпа и оставете да престои на стайна температура, за да втаса.
След около един час, след като тестото е достатъчно втасало, започнете да го разточвате. В същото време включете фурната да се загрява на 200 градуса. Разточете тестото до желаната дебелина (около половин сантиметър), а след това го нарежете на триъгълници с подходящ размер. В широкия край на триъгълника сложете лъжица лютеница и отгоре поставете парченца от кравето сирене. Внимателно навийте кифличките на руло и ги поставете в тава, която е предварително намазана с масло. Така приготвени, оставете кифличките да се пекат на 200 градуса около 30-40 минути. Кифличките са готови, когато хубаво са се зачервили отгоре.