Кифлички с масло и сирене
25 Февруари 2015
14953
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1. В купа се замесват всички съставки, освен маслото и сиренето. Маята не се оставя да втасва, а се надробява директно в останалите продукти и постепенно се добавя брашното (може да не е необходимо цялото количество), за да се получи средно меко тесто, което не залепва по ръцете.
2. От тестото се късат топки, всяка се разточва, намазва се с масло, резва се в единия край, поставя се малко натрошено сирене (по желание може и шунка или колбас) и се завива, така че да се получи кифличка.
3. Кифличките се нареждат в тава, намазана с масло, оставят се да втасват около 30 минути и преди печене се намазват с разбито яйце, поръсват се със сусам и между тях се поставят филийки масло.
4. Пекат се на 200 градуса около 30 минути.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари