Кифлички с мая и бакпулвер
10 Март 2015
26840
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
В дълбок съд поставяме брашното заедно с бакпулвера, щипка сол, добавяме олиото и сметаната, и цяла смес объркваме добре. В топлото мляко слагаме маята и захарта и оставаме, докато шупне. Щом маята втаса, я добавяме в купата с брашното и хубаво омесваме. Тестото се разделя на 4 части, всяка част се разточва на кора приблизително с дебелина 0.5 см, и се нарязва на 8 триъгълника (може и повече). Може да поставите и плънка. Завиват се кифлички и се нареждат в тава за печене, покрита с хартия за печене. Оставят се 15 минути на топло да втасат леко, след което се намазват с яйце, разбито с една чаена лъжичка мляко, и се поръсват със сусам и кимион. Пекат се в загрята фурна около 15 минути, или докато се зачервят добре.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари