Кифлички с мая и сладко - получават се винаги

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Кифлички с мая и сладко - получават се винаги
Кифлички с мая и сладко - получават се винаги
admin
Добавена от: admin
20387
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

400 гр. масло
200 гр. сметана
100 гр. прясна мая
3 яйца (2 за тестото, 1 - за намазване)
5 брашно
2 пакетчета ванилова захар
2/3 ч.л. сол
За плънката: 
сладко по избор
орехи
3 с.л. кафява захар

Извадете маслото от хладилника около 30 минути преди да започнете, то трябва да е меко. Натрошете маята в заквасената сметана, разбъркайте - маята трябва да е напълно разтворена. Добавете мекото масло и леко разбитото яйце.


Изсипете ваниловата захар. Пресейте брашното със солта. Първо добавете в сместа около 4 чаши от него и започнете да месите тестото. След това постепенно добавете останалото брашно. Тестото трябва да е меко. Няма нужда дълго да се меси, само около 3 минути, докато стане гладко. Разделете тестото на 6-8 части и сложете във фризера за 30 минути. Получава се голямо количество тесто, така че може да разделите продуктите наполовина. 


За плънката изберете по-гъсто сладко или мармалад, за да не се разтича. Ядките счукайте на едро или сложете цели. Щом мине половин час, извадете купата с тестото от фризера в хладилника, вземете парче от тестото и го разточете на кръг с дебелина около 3-4 мм. Нарежете на 12 триъгълника. В широката част на всеки сложете по малко сладко, парченце ядка и навийте кифличката.


Вземете всяка кифличка, потопете горната й страна в яйце, а след това - в кафява захар. Подредете г на разстояние върху хартия за печене в подходяща тава. По време на печене те значително увеличават размера си. Печете на 200 градуса за около 12-15 минути. 


Голямото предимство на тази рецепта е, че може да замразите приготвените кифлички и да ги изпечете по-късно. Може да ги пъхнете във фурната директно от фризера, само трябва да се увеличи времето за печене с пет минути. Ако кифлите са по-големи, оставете ги малко да се размразят преди печене.
Тестото е подходящото още за пайове и всякакви тестени изделия.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft