Може би няма по-лесни от тези кифлички. Могат да се приготвят и в постен вариант, ако млякото се замени с вода, т.к. не съдържат яйца. Семейството ви ще ги заобича от първия път!
Първо в хладкото мляко се разтваря маята, след това се слагат захарта, солта, олиото и останалите съставки. Постепенно се добавя брашното и се замесва тесто, което трябва да бъде средно твърдо. Оставя се да втаса 15- 20 минути.
След това се разделя на 4 топки. Всяка се разточва на малка кора. Корите се нарязват всяка на 10-12 триъгълника. Всеки триъгълник се навива на кифличка. Така се процедира с цялото тесто.
След това всяка кифла се поставя върху вилица и заедно двете (кифлата и вилицата) се потапят в разтопеното масло/маргарин. Оставят се да се изкапе излишното масло и се нареждат в тава. След това втасват 1-2 часа.
Просто ги забравете, покрийте с чиста кърпа и ги изпечете след 2 часа до зачервяване.