Ще се убедите сами: това определено са най-меките и вкусни кифлички, които сте опитвали. Освен че се приготвят бързо, са неустоимо вкусни и меки, а такива остават и на другия ден.
Смесете брашното със солта и бакпулвера.
Добавете сметаната и олиото, и разбъркайте.
Отделно в малък съд смесете маята и захарта в топлото мляко, и оставете сместа 10-тина минути да шупне. След това я добавете в съда с брашното и омесете гладко тесто .
Веднага премесете тестото на работната маса и го разделете на 4 части.
Всяка част разточете на кръгла кора, нарежете я на 4 или 8 триъгълника и навийте кифлички с плънка по желание.
За плънка може да използвате яйце и сирене, кашкавал, салам или шунка, а най-вкусни стават с лъжичка течен шоколад.
Подредете кифличките в намазнена тава, оставете ги 10 - 15 минути да втасат малко, а през това време включете фурната да загрява на 180 градуса. След това намажете кифличките с разбит с олио жълтък и поръсете със сусам. Печете около 15-20 мин.
Изчакайте леко да се поохладят, преди да отхапете!