Пресейте брашното. По краищата изсипете солта, а в средата направете кладенче. В него счупете яйцето. Добавете бакпулвера, захарта, олиото и предварително захванатата мая. Омесете с хладкото кисело мляко хубаво и гладко тесто. Ако не искате да захващате маята, спокойно прибавете едно пакетче суха мая (10 гр.) вместо прясната.
Оставете тестото да втасва около един час или докато удвои обем.
Започнете да оформяте тестото на малки топки с големината на орех. Оваляйте добре, след това разточете на малка кора с размера на кафена чинийка. В средата на всяка кора поставете от плънката с яйце и сирене, след което с пръсти затворете топката отново и разточете под формата на чинийка. Разрежете на осем триъгълника (без да прерязвате средата), така че да се оформи цвете. След това завъртете всеки триъгълник, като леко го усучете. Така направените кифлички поставете в тава за печене и изпечете на 200 градуса в загрята фурна, докато се зачервят добре. Преди печенето намажете кифличките с жълтък и олио, и ги поръсете със сусам и мак.
Кифлички-цвете - меки като душичка!
25 Април 2015
26864
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари