Класиката си е класика: на Никулден вкъщи се гощаваме с пълнен шаран - изяжда се до последната костичка, а колко винце изпива само!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Класиката си е класика: на Никулден вкъщи се гощаваме с пълнен шаран - изяжда се до последната костичка, а колко винце изпива само!
Класиката си е класика: на Никулден вкъщи се гощаваме с пълнен шаран - изяжда се до последната...
8562
Класиката си е класика: на Никулден вкъщи се гощаваме с пълнен шаран - изяжда се до последната костичка, а колко винце изпива само!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Продукти:

1 шаран (2-3 кг)

1 връзка листа от целина

1 резен от корен на целина (200-300 г)

10 глави лук

1 ч.ч. олио

6 моркова

5 домата

10 скилидки чесън

1 ч.ч.

орехови ядки

1 връзка магданоз

2 лимона

1 ч.ч. вода

сол

черен пипер

ПРИГОТВЯНЕ:

Почистете хубаво шарана от люспите, хрилете и вътрешностите. След това щателно го измийте със студена вода, оставете да се отцеди и натъркайте със сол. Смесете олио с малко сол и водичка, и сложете вътре нарязания на филийки лук, морковите, нарязани на ивички, и накрая - наситнените домати. Добавете ситно нарязаните орехи, обеления чесън, един лимон - обелен и нарязан на филийки. Разбъркайте всичко много добре, след което добавете сол на вкус. С готовата плънка напълнете шарана и зашийте отвора. Отгоре го намажете с олио и сложете в намазнена тава или гювеч. Върху рибата подредете резенчета домат и лимон, залейте с 1 ч.ч. вода и изпечете до зачервяване. Поднасете го с добре охладено бяло вино.

 

Източник: lakomnik.bg

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft