Мойте Рецепти
2 пакета обикновени маслени бисквити
1 литър прясно мляко
9 супени лъжици захар
3 пудинга ванилия
Този сладкиш никога не излиза от мода, а същевременно е толкова елементарен, че обичат да го приготвят както новаци в кухнята, така и майстори-сладкари! Ето най-лесната и класическа рецепта, която да опитате у дома:
В 900 мл мляко се поставят 9 супени лъжици захар. Млякото се слага на огъня да се свари. Трите пудинга ванилия се смесват с останалото мляко, колкото да се получи смес без бучки. След като заври млякото, на тънка струйка към него се добавя пудингът и се вари, докато се сгъсти, но не прекалено.
След това в правоъгълна тавичка се подреждат един ред бисквити, леко потопени в мляко. Намазват се с част от пудинга, след това се покриват с нов ред бисквити, само че в обратната посока, и се продължава така, докато се образуват 3 реда. Тортата се оставя да стегне в хладилник или на студено място, след което се украсява по желание - с разбита сметана, настърган шоколад, кокос, плодове или всичко друго, което ви хрумне!